A szögletes tortát Macikám szülinapjára készitettem.
Most próbálkozom a fondanttal ami nagyon izgat. Sajnos nem tökéletes de majd legközelebb. Annyi szépet láttam itt a neten. Kiskuktánál találtam egy nagyon jó könnyen elkészíthető receptet. Evvel kísérleteztem. Igaz egyszer már pillecukorral próbálkoztam de ez nem volt egyszerű.1 kg cukorból 2 tortát borítottam be.
Cukormassza hozzávalói:
1 ek zselatin
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
porcukor, amennyit felvesz /kb1kg/
A porcukrot átszitáltam. A zselatint elkevertem a vízzel, vízgőz fölött felmelegítettem, mikor már jó forró volt hozzá adtam a margarint és a mézet, majd kevertem míg teljesen szétolvad benne. Hozzáöntöttem a porcukorhoz, majd kanállal kevergettem, közbe tettem bele a porcukrot, mikor már nem tudtam kanállal keverni akkor még belegyúrtam annyi cukrot, hogy ne ragadjon már a deszkára, sem a kezemre(nekem 1 kg porcukorból kb 15 dkg megmaradt).
Fóliába csomagoltam és zacskóba. Először hagytam a konyhában, de később betettem a hűtőbe. A második kerek tortánál kicsit repedezett volt. Talán margarint kellett volna még belegyúrnom.
A kerek torta alapját ugyanúgy készítettem mint a 8-as tortáét.
A krém receptje:
20dkg margarin
15dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
A margarint a cukorral kikevertem majd megfőztem a pudingot az előírásnak megfelelően. Mikor kihűlt összekevertem.
3 lapba vágtam a tortát, megkentem a krémmel és végül beborítottam a kinyújtott cukormázzal. Azért, hogy ne legyen unalmasan sima megmintáztam egy újsághoz kapott ajándék mintázóval. Persze nem ilyen célra szánták eredetileg de nekem tetszett. A virágot ételfestékkel színeztem meg.