Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl víz
- 1 csomag csokis pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál cukor
- 1 l tej
A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel addig keverjük, amíg egy laza, halvány színű krémet kapunk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A sütőporos lisztet 3-4 részletben a tojásos habba keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot. A liszt felének bekeverése után a tésztába forgatjuk a vizet is.
A tésztát sütőpapírral bélelt kb. 20×25-cm-es magas falú tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A pudingport összekeverjük a kakaóporral, a tejjel, a cukorral és híg pudingot főzünk belőle. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk és a csokiöntettel jó bőven megöntözzük, majd tálaljuk.
http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/piskotak/piskotakocka-csokiontettel/