Hozzávalók:
- 2 db őzgerinc formához (28 cm)
- 5 db tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 2 ek kakaó
- 1 ek langyos víz
- A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek rum
- 80 g puncsízű pudingpor (2 csomag)
- 7 dl tej
- A bevonathoz:
- 20 dkg csokoládé (én 1 tortabevonóval locsoltam meg)
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
- Az egész tojásokat a cukorral,gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzá adjuk az étolajat,a langyos
vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd egy fakanállal apránként hozzá keverjük. - Az őzgerinc formákat kibéleljük sütőpapírral. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához keverjük a kakaóport és az 1 ek vizet.
Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tésztát kihűtjük. - Krém készítés: A tejjel elkeverjük a pudingport,a cukrot és mikróban 3 percig főzzük majd megkeverjük és újabb 3 percre visszatesszük. ,majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.
- A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett,a puncsos krémmel szeletenként megkenjük.
Egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb. A tetejére zacskós tortabevonót a leírás szerint felolvasztottam és rácsorgattam a két rúd sütire. Ferdén kell szeletelni és akkor csíkos lesz a szelet.