2020. június 1., hétfő

Méteres süti



Hozzávalók:
  1.        2 db őzgerinc formához (28 cm)
  2.        5 db tojás
  3.        25 dkg cukor
  4.        1 dl étolaj
  5.        1 dl langyos víz
  6.        25 dkg liszt
  7.        10 g sütőpor
  8.        2 ek kakaó
  9.        1 ek langyos víz
  10.    A krémhez:
  11.        25 dkg margarin
  12.        15 dkg porcukor
  13.        4 ek rum
  14.        80 g puncsízű pudingpor (2 csomag)
  15.        7 dl tej
  16.   A bevonathoz:
  17.        20 dkg csokoládé (én 1 tortabevonóval locsoltam meg)
  18.        3 ek étolaj
Elkészítése:
  1. Az egész tojásokat a cukorral,gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzá adjuk az étolajat,a langyos
    vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd egy fakanállal apránként hozzá keverjük.
  2. Az őzgerinc formákat kibéleljük sütőpapírral. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához keverjük a kakaóport és az 1 ek vizet.
    Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tésztát kihűtjük.
  3. Krém készítés: A tejjel elkeverjük a pudingport,a cukrot és mikróban 3 percig főzzük majd megkeverjük és újabb 3 percre visszatesszük. ,majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.
  4. A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett,a puncsos krémmel szeletenként megkenjük.
    Egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb. A tetejére zacskós tortabevonót a leírás szerint felolvasztottam és rácsorgattam a két rúd sütire. Ferdén kell szeletelni és akkor csíkos lesz a szelet.