A mézes krémes torta receptje alapján sütöttem meg a lapokat téglalap alakúvá. 3 lapot nyújtottam a gáztepsi méretére majd mikor megsültek a szögletes tortaformával elfeleztem azaz méretre szabtam. Így 6 lapom lett. A lapokat megkentem tejjel és megtöltöttem csokis krémmel.
Hozzávalók: A tésztához: 2 evőkanál méz
2 ek. kakaó
2 egész tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kk. szódabikarbóna
45 dkg liszt
Elkészítése:
A liszten kivül a tészta minden hozzávalóját egy hőálló edénybe teszem. Egy másik edénybe teszek fel 2 ujjnyi vizet forrni. A vizes edény akkora legyen, hogy a másik edény eltakarja teljesen, de az alja ne érjen a vízbe. Kézi habverővel alaposan összekeverem a hozzávalókat, és folyamatos keverés közben 5 percig gőz felett összefőzöm őket. Amikor már szép homogén, félreveszem, és 3 részletben hozzáadom a lisztet. Csak az utolsó adag liszttel együtt gyúrom kézzel.
Mikor összeállt, 3 egyforma részre osztom a tésztát. Ha nagyon ragadna, egy kicsi liszttel még átgyúrom, de jobb, ha inkább egy időre a tésztát hűtőbe tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 6,5 perc alatt kisütjük. Amikor kiveszem a sütőből, még puha a tészta, de gyorsan keményedik, így nagyon igyekezni kell, hogy még puha állapotban méretre vágjuk, mert különben csak törni lehet, és akkor már nem lesz olyan szép.
Krém: 1/2 l tej
4 ek. liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1csomag vaníliás cukor
2-3
evőkanál kakaó
A tejet felteszem a tűzre 4 evőkanál liszttel és pufogósra főzőm, majd kihűtöm. Ezalatt a porcukrot kikeverem a margarinnal és a vaníliás cukorral és hozzáadom a kakaót. Végül megkenem a lapokat