2014. augusztus 5., kedd
Macika 3 emeletes tortája
Macika kérésére ismét 3 emeletes világoskék tortát kellett készítenem. A legalsó szint vaníliás töltésű, a második gesztenyés és a harmadik legkisebb pedig vaníliás-gesztenyés volt.
Elkészítése: A legalsó tortát 8 tojásból készítettem. Ez elég volt egy 24cm-es tortaformához és egy
kicsi láboshoz ami a tetejére került. Ezután sütöttem egy 4 tojásost egy kisebb kapcsos
tortaformában. A 8 tojásos tésztáját a piros kockás focitortánál leírt recept szerint
készítettem, a gesztenyéset pedig a szokásos gesztenyetortámból. A 2 recept nagyon
hasonló ezért legközelebb csak az egyik fajtát fogom ilyen esetben használni.
A bevonáshoz vettem 90 dkg marcipánt ami a 3 tortára volt elég a díszítéssel együtt.
A kék 70dkg a fehér 20dkg volt. Vettem egy autó kiszúrót és evvel díszítettem körbe az
emeleteket. A tortákat 3 lapba vágtam és megkentem laponként és a külsejét is be-
vontam a tortának. Másnapig a hűtőben tartottam és ekkor díszítettem fel. A legalsó
és a középső tortába Kit-kat csokit tettem amit hosszában 3 felé törtem. Mikor
egymás tetejére tettem az emeleteket akkor a közepébe szúrtam egy hurkapálcát, hogy a
szállításnál le ne essenek.
Hozzávalók: Alsó és legfelső torta receptje: Vaníliás töltettel
8 tojás
33,6 dkg liszt
33.6 dkg cukor
1,25 dl tej
1,25 dl olaj
1 1/2 sütőpor
3 ek. kakaó
Krém:
30 dkg porcukor
37,5 vaj
7,5 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
Középső torta receptje: Gesztenye krémmel
4 tojás
4 ek porcukor
4 ek liszt
0,67dl olaj
1/2-nél kevesebb sütőpor
1,5 ek kakaópor
Elkészítése: A 4 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral kikeverjük, majd hozzáadunk
0,67dl étolajat, 4 ek. lisztet sütőport, a kakaót és a 4 tojás felvert habját.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. 24cm-nél kisebb sütőformában
sütjük.
Krém:
2 csomag gesztenye massza
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 rumaroma
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
Elkészítése: A porcukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenyemasszával
jól elkeverjük! A pudingport 3 dl tejben megfőzünk. Ha kihűlt hozzá-
keverjük a gesztenyés krémhez.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)