2021. november 24., szerda

Tárkonyos krumplileves tejföllel

 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya

                     1 kis fej vöröshagyma

                     1,2 l csirkeleves (vagy 1,5 db leveskocka),

                      2 dl tejföl  (vagy joghurt)

                      1 ek. liszt

                      2 ek olaj

                      tárkony

                      ecet vagy citrom

                      bors

                      só

Elkészítése:  Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük a csirkelevessel, beletesszük a kockára vágott burgonyát, majd kevés sóval, borssal fűszerezve megfőzzük.

Amikor a krumpli puhára főtt, tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük. Beleszórjuk a finomra vágott tárkonyt, ecettel vagy citrommal ízesítjük és felforraljuk. Kolbásszal is ízesíthetjük.