Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg puha
vaj + egy evőkanál lágy vaj
1 evőkanál
ecet (nálam 15 %-os)
6 evőkanál
hideg víz
csipet só
töltéshez
ízlés szerint lekvár
forgatáshoz
vaníliás porcukor
A vízbe
beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes
vízzel tésztát készítünk. Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az
evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük. (nálam volt 3-4 is)
Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
A sütőt
előmelegítjük 180-200 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lehűlt,
pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd
háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára
feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan
vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fotók és recept innen: