2020. március 2., hétfő
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
1 kg darált hús
két hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 deka rizs
só, bors, pirospaprika
2 doboz paradicsomlé 1/2-1/2 l vagy
2 kicsi doboz paradicsompüré
4-5 zöldpaprika
két tojás
olaj
liszt
Elkészítése:
Először megpároljuk a hagymát, hozzá reszeljük a fokhagymát. A rizst kevés olajon átforgatjuk majd felöntjük kétszeres vízzel, és így pároljuk. A húst összekeverjük a tojással sóval, borssal, piros- paprikával hagymával fokhagymával és a rizzsel. Gombócokat készítünk és
beletesszük a vízbe, amibe előtte beletettük a paradicsomlét amit megsóztunk. Mikor megpuhult, kb. 30-40 perc alatt, rántást készítünk. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet felöntjük vízzel és hozzáöntjük a paradicsomléhez.
Csirkemell mexikói ágyon
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk cayenne bors
1 tk őrölt kömény
1 vörösbab -konzerv-
1 kukorica – konzerv-
1 kápia paprika
2 ek aprított petrezselyemzöld
8 dkg krémsajt
4 tk paradicsompüré
8 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A fűszereket összekeverem és megszórom vele a szeletekre vágott csirkemellet.
Egy jénai tálba beleöntöm a lecsepegtetett bab- és kukorica konzervet, hozzá adom a vékony csíkokra vágott paprikát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, meglocsolom 2 evőkanálnyi olívaolajjal és alaposan összekeverem.
A befűszerezett csirkemellet a babos zöldségágyra sorakoztatom. Minden szelet tetejére teszek 2-2 tk krémsajtot és 1-1 tk paradicsompürét, szintén meglocsolom kevés olívaolajjal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, illetve a hús vastagságától is függ.
Amikor a hús megsült, eltávolítom a sütőpapírt, a hússzeleteket megszórom reszelt sajttal és 5-10 percre vissza dugom a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Elkészítési idő: 10 perc + 45 perc sütés
Az ételt én 50 dkg csirkemell helyett 80 dkg-ból készítettem. Legközelebb dupla adag babot és kukoricát fogok használni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)