Hozzávalók:
½ liter gyümölcsjoghurt
5dl tejszín
2-2 ½ evőkanál étkezési
zselatin
20 dkg kristálycukor
1 zacskó tortazselé
gyümölcs
Elkészítése:
Egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint jól
összekeverjük. Beleöntjük a 1/2 liter joghurtot. Állandó keverés
mellett felforraljuk. De sokáig nem szabad forralni csak éppen hogy. Langyosra
hűtjük. Közben a tejszínből
habot verünk. A kemény habba belekeverjük óvatosan a langyosra hűlt joghurtot.
Jó alaposan összekeverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beleöntjük a
joghurtos habot. Betesszük a hűtőbe, míg a teteje megbőrösödik. /ujjaddal is
ellenőrizheted, hogy dermedt-e/.
A tetejére gyümölcsöt teszünk. Majd elkészítjük a gyümölcszselét
a zacskón lévő leírás szerint. Közép langyosan a gyümölcs tetejére öntjük. Jól
lehűtjük. Ha lehűlt levesszük róla a tortakarikát. Tálra tesszük, de szépen
mutat, ha nem felejtesz alá tenni egy szép papírterítőt.
Zselatinnak az a fortélya,
hogy a megadott cukor és vízmennyiséget össze kell keverni a zselatinnal. Pár
percig állni kell hagyni. Majd tűzre tenni, és 1 percig összemelegíteni épp hogy forrjon majdnem, hogy
forrni nem is szabad. Levenni a tűzről, és 1-2 percig állni hagyni, hogy
langyosra hűljön.