2019. november 25., hétfő

Almáspite






A tésztához
A töltelékhez
  • 1.5 kg alma
  • 5 dkg cukor (ízlés szerint)
  • fahéj
  • 2 ev. zsemlemorzsa
A tészta szórásához + kenéshez

Elkészítés
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. (A tésztában nincs tojás!)
  2. Az almát hámozzuk,  lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Kicsit kicsavarjuk és a 2 ev. morzsát hozzákeverjük.
  3. Egy 23x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kettévágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk morzsával, és az almát elegyengetjük rajta.
  4. A másik darab tésztát is kettévágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk, és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk.
  5. A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tésztánk teteje. Felvert tojással lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük (30 perc). Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm

...

[Üzenet megvágva]  Egész levél megtekintése