A tésztához
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg sertészsír
- 6 g sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- nincs tojás!
A töltelékhez
A tészta szórásához + kenéshez
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db tojás
Elkészítés
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. (A tésztában nincs tojás!)
- Az almát hámozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Kicsit kicsavarjuk és a 2 ev. morzsát hozzákeverjük.
- Egy 23x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kettévágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk morzsával, és az almát elegyengetjük rajta.
- A másik darab tésztát is kettévágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk, és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk.
- A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tésztánk teteje. Felvert tojással lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük (30 perc). Jó étvágyat kívánok hozzá.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 23×38 cm