2019. november 11., hétfő

Feketeerdő torta "Cicásan"





Hozzávalók:
    A tortához: 6 tojás sárgája
                    25 deka porcukor
                    20 deka finomliszt
                    5 deka rétesliszt
                    1 deci olaj
                    1 deci tej
                    1 sütőpor,
                    2 ek. kakaó. 
                    ez egy olajos-tejes piskóta
  
A töltelékhez: 2 üveg meggybefőtt
                   2 vaníliás főzős puding
                   2 tk. őrölt fahéj
                   9 dkg margarin
                   5 dl tejszín
A burkoláshoz: 1 kg Formix tortabevonó a Grallutól
                   kevés piros ételfesték
                   4 db csokipasztilla
                   25 dkg Mascarpone
                   10 dkg cukor

Elkészítése: A 6 db tojássárgájához hozzáadjuk a  cukor felét majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és olajat, majd az átszitált  sütőporral elkevert 20 dkg finomlisztet, az 5 dkg réteslisztet és a kakaót. A 6 db tojásfehérjét habbá verjük a másik fél cukorral . A habot elkeverjük a tésztánkkal
 Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beletesszük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 10 percet majd 160 fokon 30-40 percig.  Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék: A meggylevet összekeverjük a 2 főzős vaníliás pudinggal, majd kis lángon besűrítjük. Teszünk bele, 2 teáskanál őrölt fahéjat, Amikor már sűrű, levesszük a tűzről, beletesszük a meggyet, valamint 9 deka margarint, majd összeturmixoljuk. Ezt kihűtjük, majd tortadekoráló zsákba tesszük. 5 dl tejszínt felverünk, édesítjük, de ha Meggle cukrászhabot használunk nem kell cukor és habfixáló sem. ezt is dekoráló zsákba tesszük. Megtöltjük a tortát úgy, hogy körönként váltjuk a tejszínt és a meggyes masszát. A meggylével meglocsoljuk a lapokat, ettől finom omlós lesz Én még díszítés előtt be szoktam tenni a hűtőbe, a tetejére teszek nehezéket, hogy szépen lenyomódjon.

Burkolás: Először a tortát bevonjuk a mascarpone és cukorból kikevert krémmel. Ahhoz, hogy szép legyen a burkolat 2x kell lekenni kis időt hagyva, hogy közben lehűljön. Ezután elővesszük az 1 kg burkolót és először átgyúrjuk, hogy formázható állaga legyen. Ezután simára nyújtjuk és a nyújtófa segítségével a tortára borítjuk. A tetejét és az oldalát a simítóval lesimítjuk. Ezután a leeső daraból egy részt megfestünk pár csepp piros ételfestékkel, hogy rózsaszín legyen. Ezután kiszabjuk az előre megtervezett cica fejet, mert Orchidea ezt szeretett volna és a tortára tesszük.