2021. szeptember 3., péntek

Vagdalt hús (fasírt)

 



Hozzávalók:50 dkg  darált sertéshús

                     2 egész tojás

                     2 zsemle vagy fehér kenyér

                     kevés hagyma, fokhagyma

                     só, bors, 

                     liszt vagy zsemlemorzsa

                     olaj

                     tej a zsemléhez

Elkészítése: A zsemléket tejben megáztatjuk  vagy vízben, de csak annyira hogy könnyen morzsolható legyen. Kicsavarjuk és a húshoz adjuk. és az egész felvert tojásokkal, gyengén megpirított hagymával, sóval borssal fűszerezve jól összedolgozzuk. Egyforma pogácsákat formázunk. Én fagyiskanállal szoktam egyformára alakítani és zsemlemorzsába hempergetni. 180 fokos sütőben olajozott tepsin kis pirospaprikával megszórva , és a tetejét kevés olajjal meglocsolva megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl mert kiszáradhat. (kb. 30 perc)

/Horváth Ilona szakácskönyve/

Ostyás süti

 


Hozzávalók:       

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag főzős csokoládés pudingpor
  • 2 tojás elhabarva
  • 2 ek kakaó
  • 1 marék mazsola
  • 6 lap ostya kicsire{de nem morzsásra}összetörve
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma

Elkészítése: A 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral gőz fölött felolvasztunk, majd levéve belekeverünk 2 csomag főzős csokis pudingport, 2 egész tojást kikeverve, 2 evőkanál kakaót, mazsolát, gőzre visszatesszük, kicsit kevergetjük. Levéve beletördelünk 1 csomag  (6 lapos) ostyát, és ízlés szerint  egy kicsi rumot/rumaromát teszünk bele. Folpack-al bélelt őzgerincformába tesszük. 1/2 napra hűtőbe tesszük.

  •