Hozzávalók:50 dkg darált sertéshús
2 egész tojás
2 zsemle vagy fehér kenyér
kevés hagyma, fokhagyma
só, bors,
liszt vagy zsemlemorzsa
olaj
tej a zsemléhez
Elkészítése: A zsemléket tejben megáztatjuk vagy vízben, de csak annyira hogy könnyen morzsolható legyen. Kicsavarjuk és a húshoz adjuk. és az egész felvert tojásokkal, gyengén megpirított hagymával, sóval borssal fűszerezve jól összedolgozzuk. Egyforma pogácsákat formázunk. Én fagyiskanállal szoktam egyformára alakítani és zsemlemorzsába hempergetni. 180 fokos sütőben olajozott tepsin kis pirospaprikával megszórva , és a tetejét kevés olajjal meglocsolva megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl mert kiszáradhat. (kb. 30 perc)
/Horváth Ilona szakácskönyve/