100 g tarhonya
5 - 6 ek
olaj
1 fej hagyma
(kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
1 ½ l zöldségalaplé
100 g sárgarépa
100 g fehérrépa
180 g burgonya
1 csokor
petrezselyem
A tarhonyát sötétbarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük a lábasból. A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd félrehúzzuk és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarhonyát, felforraljuk, majd megfőzzük. Amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát. Addig főzzük, amíg a zöldségek is teljesen meg nem főttek, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor kész a leves, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.