Hozzávalók: kifli (rendes kifliből 12 db)
tej
mák
porcukor
kristálycukor
Guba kifli recept: 50 dkg finomliszt
1/2 ek. cukor
1 tk. só
3 dkg friss élesztő
3 dkg puha vaj vagy margarin
3 dl langyos tej
kevés tej a kiflik kenéséhez
Elkészítése: Most kivételesen magam sütöttem meg a kifli alapanyagát. A rendes kifli recept szerint ahogy korábban Gáspár Bea készítette. A tésztát a kenyérsütőben készítettem. A különbség az volt, hogy nem kifli formájú kifliket sütöttem hanem kis rudakat sodortam majd a csíkokat egymás mellé fektetem a tepsibe. 8 rudat formáztam. Kelni hagytam Ezután kis bevágásokat készítettem rájuk és megsütöttem míg szép színe lett. 180 fokon kb. 18 percig. Másnap a szokásos módon forró cukros tejjel leöntöttem majd jól átkevertem és cukros mákkal tálaltam a szokásos módon.