2013. augusztus 14., szerda

Habos túrós


 
 
 
 
Habos túrós sütemény ahogy az emlékezetemben élt.

a Vajassütemények Boltjából / több receptből mixelve/

Hozzávalók

       Tészta  (ez a tésztamennyiség dupla adag)

        fél túróhoz csak a fele kell

20 dkg Rama

10 dkg porcukor


30 dkg liszt


2 db tojás sárgája


2 kávéskanál sütőpor

1. Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • citromhéj
  • citromlé
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs habfixáló

3. Tetejére


 

1.A tepsit kikenjük Ramával és prézlivel beszórjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és nyújtófára tekerve a tepsibe engedjük, majd széthúzzuk, hogy a tepsi oldalára is feltudjuk húzni a tésztát.

2.A túrót a porcukorral, citromhéjjal és citromlével kikeverjük. 2 dl tejszínt 1 cs habfixálóval felverünk, összekeverjük a túróval, végül a kihűlt lapra kenjük.

3.Végül 3 dl tejszínt felverünk 1 cs habfixálóval, és a túrós krémre kenjük.

       15-18 perc sütés???? 180 fok

A tészta fele mennyíséget a mélyhűtőbe tettem. Jó lehetett később használni.