HOZZÁVALÓK
A tócsnihoz:
- 10 dkg finomliszt (BL55)
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 60 dkg hámozott burgonya (kb.70 dkg hámozatlanul)
- 1 teáskanál só
- ¼ csokor petrezselyem
- fokhagyma
- bors
- 2 dl étolaj
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
- 1 db fokhagymagerezd
- ¼ csokor petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet szórjuk egy keverőtálba, majd a tojást hozzáütünk. A tejet apránként adagolva egy habverővel csomómentesre keverjük a tésztát.
- A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük durvára. Csavarjuk ki a felesleges nedvességet belőle és így adjuk a bekevert tésztához. A petrezselymet aprítsuk fel és szórjuk a krumplira. Végül egy teáskanál sóval,borssal fokhagymával-fűszerezzük és alaposan keverjük össze.
- Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel közepes erős hőre. Amikor már forró öntsük bele az olajat. Egy evőkanálnyi tésztát kanalazzunk bele és csinosan terítsük el. Süssük kb. 2 perc alatt aranybarnára. Majd fordítsuk át és a másik oldalát is süssük 2 percig oldalanként. Egyesével emeljük ki egy tányérra. Jöhet a többi kisütése is. Tálaljuk tejföllel és reszelt sajttal.