2021. április 25., vasárnap

Vaníliás torta

 







                      


Hozzávalók:Olajos -tejes piskóta hat tojásból:  

6 tojás sárgája
25 deka cukor
20 deka finomliszt
5 deka rétesliszt
1 deci olaj
1 deci tej
1 sütőpor,


A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport amit átszitáltunk ez nagyon fontos de tényleg,ettől lesz nagyon könnyű a piskóta. Végül   a tojás felvert habját adjuk hozzá. 180 c fokos sütőben sütjük tűpróbáig.


Krém:– 2 csomag vaníliapuding
           – 1 evőkanál liszt
           – 1 liter tej
           – 20 dkg cukor
           – 20 dkg margarin
Fél liter tejben csomómentesre elkeverem a pudingport és a lisztet, majd a tej másik feléhez öntöm. Beleteszem a cukrot is, alaposan elkeverem, és addig kevergetem, amíg érzem, hogy elkezd sűrűsödni, majd 20 dkg margarint hozzáteszek a végén. Jól kikeverem.

A tortát kihűlés után 3 lapba vágtam majd megkentem a krémmel, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Ezután tetszés szerint díszíthetjük.