Hozzávalók:Olajos -tejes piskóta hat tojásból:
6 tojás sárgája25 deka cukor
20 deka finomliszt
5 deka rétesliszt
1 deci olaj
1 deci tej
1 sütőpor,
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport amit átszitáltunk ez nagyon fontos de tényleg,ettől lesz nagyon könnyű a piskóta. Végül a tojás felvert habját adjuk hozzá. 180 c fokos sütőben sütjük tűpróbáig.
Krém:– 2 csomag vaníliapuding
– 1 evőkanál liszt
– 1 liter tej
– 20 dkg cukor
– 20 dkg margarin
Fél liter tejben csomómentesre elkeverem a pudingport és a lisztet, majd a tej másik feléhez öntöm. Beleteszem a cukrot is, alaposan elkeverem, és addig kevergetem, amíg érzem, hogy elkezd sűrűsödni, majd 20 dkg margarint hozzáteszek a végén. Jól kikeverem.
A tortát kihűlés után 3 lapba vágtam majd megkentem a krémmel, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Ezután tetszés szerint díszíthetjük.