Hozzávalók: 1/2 kg darálthús
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors,
mártáshoz:
2 ek. vaj
2 ek liszt
1/2 leveskocka
2 dl főzőtejszín
kevés tej és víz
1-2 evőkanál szójaszósz
1,5 kg krumpli, húsfűszer
Elkészítése: A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. A húshoz hozzáadjuk a hozzávalókat. Ha túl híg lenne kevés zsemlemorzsával megszórjuk és jól összegyúrjuk. Kis gombócokat készítünk. Én egy kis golyozóval tettem ezt. Ezután egy tepsit beterítettem sütőpapírral és beolajoztam és a golyókat betettem. A sütőbe tettem és 180 fokon megsütöttem. Az eredeti recept úgy készül, hogy a serpenyőben kell megsütni kevés olajon. Mikor megsült kivettem és minimális olajon még átforgattam , hogy minden oldala szép piros legyen.
Ezután elkészítettem a mártást úgy, hogy a vajat felolvasztottam és beletettem a lisztet. Ezután levés tejjel felengedtem és főztem , ízesítettem sóval borssal szójaszósszal és a leveskockával, majd hozzáadtam a tejszínt. Végül beletettem a szószba a golyókat.
A krumplit cikkekre vágtam és megfőztem nem teljesen puhára. Leszűrtem és összekevertem a fűszerrel, kevés olajjal. Sütőbe tettem maximális hőfokon és megsütöttem légkeveréssel.