Hozzávalók:
1 kg darált hús
két hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 deka rizs
só, bors, pirospaprika
2 doboz paradicsomlé 1/2-1/2 l
4-5 zöldpaprika
két tojás
olaj
liszt
Elkészítése:
Először megpároljuk a hagymát, hozzá reszeljük a fokhagymát. A rizst kevés olajon átforgatjuk majd felöntjük kétszeres vízzel, és így pároljuk. A húst összekeverjük a tojással sóval, borssal, piros- paprikával hagymával fokhagymával és a rizzsel. Gombócokat készítünk és a paprikában töltjük ha több marad azokat külön külön gombócként beletesszük a vízbe, amibe előtte beletettük a paradicsomlét amit megsóztunk. Mikor megpuhult, kb. 30-40 perc alatt, rántást készítünk. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet felöntjük vízzel és hozzáöntjük a paradicsomléhez.