2018. május 15., kedd

Töltött paprika




Hozzávalók:
 1 kg darált hús
 két hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 20 deka rizs
 só, bors, pirospaprika
 2 doboz paradicsomlé 1/2-1/2 l
 4-5 zöldpaprika
 két tojás
 olaj
 liszt

Elkészítése:
Először megpároljuk a hagymát, hozzá reszeljük a fokhagymát. A rizst kevés olajon átforgatjuk majd felöntjük kétszeres vízzel, és így pároljuk.  A húst összekeverjük a tojással sóval, borssal, piros- paprikával hagymával fokhagymával és a rizzsel. Gombócokat készítünk és a paprikában töltjük ha több marad azokat külön külön gombócként beletesszük a vízbe, amibe előtte beletettük  a paradicsomlét amit megsóztunk. Mikor megpuhult, kb. 30-40 perc alatt, rántást készítünk. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet felöntjük vízzel és hozzáöntjük a paradicsomléhez.