2016. március 17., csütörtök

Céklakrémleves



Hozzávalók:
                     5-6 db nagyobb cékla
                    póréhagyma
                    hagyma
                    alma
                    krumpli
                    leveskocka
                    só. bors
                    tejföl, krémfehérsajt

Elkészítése: Többféleképpen szoktam a céklát megfőzni. Volt, hogy este betettem a céklát héjastól sós vízbe 8.50 re a lassúfőzőbe. Reggelre egészben megfőtt és ezután kezdtem a további feldolgozást. Kevés olajon megpároltam a kétféle hagymát . Hozzáadtam a kockára vágott krumplit és az almát héjastól. Közben meghámoztam a főtt céklát és ezt is beletettem 2 leveskocka kiséretében. Sóztam, borsoztam és felöntöttem vízzel s készre főztem. Végén turmixoltam és ízesítettem krémfehér sajttal és higítottam tejföllel. Volt, hogy nyersen kockáztam fel a céklát és együtt főztem meg a hozzávalókkal.