Hozzávalók
A burgonyás alaphoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
- 3 evőkanál étolaj
- só
- feketebors (őrölt)
- fűszerpaprika
- 100 ml víz
A tészta
- 500 g tészta - nagykocka (szárazon)
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsót, sót.
És az apróra vágott burgonyát is.
Felöntjük a vízzel, majd fedő alatt tartalék lángon puhára pároljuk. (Én addig szoktam párolni fedő alatt, míg a krumpli magától szétesik, de épp csak annyira hogy már pürés, de még van benne bőven egész burgonya. Ez kb 30 perc), akkor nem kell burgonyanyomó hozzá.
Néha azért kevergessük meg, hogy le ne égjen. Amíg a burgonya megpuhul, a tésztát bő sós vízben megfőzzük a tasakon található leírás szerint.
Ha a burgonya megpuhult a kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk és összekeverjük.