2019. július 12., péntek
Brokkoli krémleves
Hozzávalók: 500 gr brokkoli
100 gr tejszínes krémsajt
só, bors
1 db leveskocka
Elkészítése: A brokkolit megmossuk, felszeleteljük és párolóban megpároljuk 1 leveskockával. Mikor elkészült összeturmixoljuk és beletesszük a sajtot. A tetejére kis kockára vágott pirított kenyeret teszünk.
Töltött padlizsán
Hozzávalók: 4 db padlizsán
3-4 db paprika
3 db paradicsom
2 db zöldhagyma
1 db vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
zöld fűszerek: petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
25 dkg főtt rizs
pici vaj
reszelt sajt a tetejére
Elkészítése: A padlizsánokat félbevágjuk,kivájjuk a közepét, sózzuk borsozzuk és lefelé fordítva hagyjuk, hogy kicsurogjon a leve. A hagymát megpároljuk majd megszórjuk pirospaprikával. Rádobjuk a felszeletelt paprikát a padlizsánok belsejét , a paradicsomot . Beletesszük a fűszereket és puhára pároljuk. A végén a rizst megfőzzük és belekeverjük. Mikor elkészült összekeverjük a rizzsel.
A kivájt lecsöpögtetett padlizsánokat megtöltjük. Vajdarabkákat teszünk a tetejére és mikor megpárolódott megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.. A tepsi aljára kevés feloldott leveskockát öntünk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)