2019. július 12., péntek

Brokkoli krémleves



Hozzávalók: 500 gr brokkoli
                    100 gr tejszínes krémsajt
                     só, bors
                     1 db leveskocka

Elkészítése: A brokkolit megmossuk, felszeleteljük és párolóban megpároljuk 1 leveskockával. Mikor elkészült összeturmixoljuk és beletesszük a sajtot. A tetejére kis kockára vágott pirított kenyeret teszünk.

Töltött padlizsán


Hozzávalók: 4 db padlizsán
                     3-4 db paprika
                     3 db paradicsom
                     2 db zöldhagyma
                     1 db vöröshagyma
                     só, bors, pirospaprika
                     zöld fűszerek: petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
                     25 dkg főtt rizs
                     pici vaj
                     reszelt sajt a tetejére

Elkészítése: A padlizsánokat félbevágjuk,kivájjuk a közepét, sózzuk borsozzuk és lefelé fordítva hagyjuk, hogy  kicsurogjon a leve. A hagymát megpároljuk majd megszórjuk pirospaprikával. Rádobjuk a felszeletelt paprikát a padlizsánok belsejét , a paradicsomot . Beletesszük a fűszereket és puhára pároljuk. A végén a rizst megfőzzük és belekeverjük. Mikor elkészült összekeverjük a rizzsel.
A kivájt lecsöpögtetett padlizsánokat megtöltjük. Vajdarabkákat teszünk a tetejére és mikor megpárolódott megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.. A tepsi aljára kevés feloldott leveskockát öntünk.