Hozzávalók:
– egy és kétharmad bögre fehér finomliszt (22 dkg)
– 20 dkg trappista sajt lereszelve
– 20 dkg puha vaj
– 1 teáskanál só
– 2 tojás sárgája
– 20 dkg trappista sajt lereszelve
– 20 dkg puha vaj
– 1 teáskanál só
– 2 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk.
2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
3. Alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastagra nyújtjuk a formát, majd tetszőleges nagyságú és formájú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
4. A krékereket sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk, majd egy szívószál segítségével lyukakat szaggatunk beléjük.
5. Mehetnek is alul-felül sütésprogramon 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 15 percre. Legyen aranyszínű, de ne süssük túl, mert elveszti a vajas-sajtos ízét.