4 főre Hozzávalók 500 g szarvacska tészta 150 g vaj 70 g liszt 1000 ml tej só, bors 1 - nagy csipet őrölt szerecsendió 2 tk mustár 250 g vörös cheddar sajt 1 tk (vagy 2 gerezd aprított fokhagyma) fokhagymapor 2 csipet cayenne bors
Elkészítése: A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, elkeverjük csomómentesre, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Néha keverjük át.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, a mustárral, a fokhagymaporral és a cayenne borssal, levesszük a lángról és elkeverjük benne a reszelt sajtot. Amikor elolvadt, összeforgatjuk a tésztával, és vagy így, vagy még sütőben besütve plusz 150 gramm sajttal a tetején fogyasztjuk.
https://streetkitchen.hu/alapkeszitmenyek/mac-and-cheese-alaprecept/