Hozzávalók: 2 db csirkemell 1/2 kg
2 db tojás
liszt, tojás, zsemlemorzs ( a panírozáshoz)
1 db hagyma
olaj, só, bors
szójaszósz
1 bögre liszt
1 db hagyma
2/3 csirke alaplé
1 és fél ek. szójaszósz
fél ek. cukor
szaké és mirin de ezt én kihagytam
újhagyma a tetejére aprítva
Elkészítése: A csirkemellet sózzuk és borsozzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Ezután forró olajban kisütjük. Ha egészben sütjük a fél mellet akkor kb. 6-8 perc, ha kisebb szeletekre akkor 4 perc elég. Felszeleteljük és félre tesszük.
Egy serpenyőben megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát. Ráöntjük a leveskockából készült alaplevet és a szójaszószt és a cukrot és felforraljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt húst és a két tojást felverjük és köré öntjük. Lefedjük és addig sütjük míg a tojás készre nem sül. A tojásos csirkét a rizsre tálaljuk és megszórjuk a felszeletelt újhagymával.
https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=1052877829057404&message_id=mid.%24cAABbA3YqjBSRveIJ3mLjJx-V60Au&thread_id=100069019757580