2023. november 3., péntek

Csirke katsudon (japán étel)




 Hozzávalók: 2 db csirkemell 1/2 kg

                       2 db tojás

                       liszt, tojás, zsemlemorzs ( a panírozáshoz)

                       1 db hagyma

                       olaj, só, bors

                       szójaszósz

                       1 bögre liszt

                       1 db hagyma

                       2/3 csirke alaplé

                      1 és fél ek. szójaszósz

                       fél ek. cukor

                       szaké és mirin de ezt én kihagytam

                       újhagyma a tetejére aprítva

Elkészítése: A csirkemellet sózzuk és borsozzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Ezután forró olajban kisütjük. Ha egészben sütjük a fél mellet akkor kb. 6-8 perc, ha kisebb szeletekre akkor 4 perc elég. Felszeleteljük és félre tesszük.

Egy serpenyőben megpirítjuk a szeletekre vágott  hagymát. Ráöntjük a leveskockából készült alaplevet és a szójaszószt és a cukrot és felforraljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt húst és a két tojást felverjük és köré öntjük. Lefedjük és addig sütjük míg a tojás készre nem sül. A tojásos csirkét a rizsre tálaljuk és megszórjuk a felszeletelt újhagymával.




https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=1052877829057404&message_id=mid.%24cAABbA3YqjBSRveIJ3mLjJx-V60Au&thread_id=100069019757580