2015. február 9., hétfő
Milánói spagetti
Hozzávalók: 1db vagdalthús konzerv 40 dkg vagy 1/2 kg darálthús
1 db répa
1 db hagyma
140 gr. papadicsompüré vagy 1/2 l paradicsomlé
víz
só, bors, rozmaring, oreganó
1 csomag spagetti
sajt
vaj-olaj keveréke
Elkészítése: A tésztát bő sós vízbe főni tesszük. Közben elkészítjük a paradicsom mártást. A lereszelt répát kevés vaj és olaj keverékére párolódni tesszük. Ezután az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk és együtt pirítjuk. Rádobjuk a vagdalthús konzervet is felaprítva. Hozzátesszük a paradicsompürét és kevés vizet és a fűszereket és 10-15 percig rotyogtatjuk. Persze darált hússal is helyettesíthetjük a konzervet. Miután megfőtt a tészta összekeverjük a mártással és egy jénaiba téve a sütőben szép pirosra sütjük. Nem kell megsütni lehet a tányéron is összekeverni és megszórni a sajttal.
Sütőtök krémleves
Hozzávalók: 1 sütőtök
1 hagyma apróra vágva
2 sárgarépa / el is hagyható/
1 friss gyömbér vagy por
2 dl tej
só, bors
chili
1 narancs leve de elhagyható
Elkészítése: Az eredeti recept szerint a tököt meghámozzuk és a sütőben megsütjük, de felkockázva vízben is megfőzhetjük. Mikor elkészült kevés vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és a gyömbért. Rátesszük a megfőtt tököt, felengedjük vízzel és pépesítjük botmixerrel, végül hozzáadjuk a tejet és ha van narancslénk. A tetejére chilit szórhatunk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)