Hozzávalók:
Sült hekk:
- 5 db kisebb hekk törzs tisztítva
- 10 dkg liszt
- 1 nagy ek őrölt fűszerpaprika
- 1 citrom reszelt héja
- só
- bors
- 1 l olaj
Hozzávalók:
Sült hekk:
- 5 db kisebb hekk törzs tisztítva
- 10 dkg liszt
- 1 nagy ek őrölt fűszerpaprika
- 1 citrom reszelt héja
- só
- bors
- 1 l olaj-
- Elkészítés:
A megtisztított és átmosott hekkeket szárazra töröljük, majd beirdaljuk mindkét oldalát körülbelül centinként. Ez megkönnyíti a sütést és dizájnosan néz ki. Alaposan sózzuk és borsozzuk meg. Egy magasabb falú tányérba tegyük bele a lisztet, borsot, őrölt fűszerpaprikát és a citromhéjat. Keverjük össze és alaposan forgassuk bele a haltörzseket. Rakjunk fel egy magas falú serpenyőt a tűzhelyre. Öntsünk bele 1 liter olajat és hevítsük fel. Mehetnek bele a lisztes haltörzsek. Süssük aranybarnára mindkét oldalát.
http://rebiinthekitchen.hu/2018/06/17/sult-hekk-steak-burival-es-grill-kukoricaval/