Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta
szilvalekvár (gyerekkoromban aranyalma lekvárral készítette anyukám ez volt az igazi, kicsit fanyar)
kevés rumaroma
3-4 dl tej
0,5 dl tejszín
Krém:
2 pudingpor
kicsit több mint 1 l tej
kb. 8 evőkanál cukor
Elkészítése: Két babapiskótát lekvárral megkenünk és így langyos rumos tejbe megáztatjuk csak pár pillanatra, majd egy jénai tél aljára sorba fektetjük. Addig folytatjuk soronként amíg a tál meg nem telik. Ekkor vaníliakrémet készítünk. Jelen esetben pudingból készítettem kicsit több tejjel mint a leírásban szerepel. 1,2 liter A pudingot sem a hagyományos módon készítettem hanem mikróban. A tejben elkevertem a pudingot és a cukrot majd betettem 4 percre a mikróba. Kivettem és átkevertem majd újra visszatettem 4 percre. Kivettem s addig néztem míg a legjobb állagot el nem érte. Be kell, hogy fedje a piskótát.
Története: A tejszínhabos babapiskóta gyerekkorunk kedvenc édessége volt.. Anyukám készítette mindig ünnepnapokon karácsonykor pedig mindig és mi nagyon nagyon szerettük. A különbség az volt hogy ő saját készítésű aranyalma lekvárral csinálta amit ő maga tett el a kertben termett kicsi almából és ez nagyon nagyon különleges finom ízt adott neki, picit fanyar úgyhogy savanykás de nagyon nagyon finom volt. Sajnos ma már ilyen nincs úgyhogy én most szilvával csináltam de lehet ribizlivel vagy valami savanykás lekvárral is. Anyu nem pudingból hanem rendes vaníliakrémből csinálta a tetejére az öntetet és a végén tejszínhabbal fedte be. Ez volt gyerekkorom egyik nagyon kedvenc édessége