2022. március 8., kedd

Oroszkrém torta






Hozzávalók: 6 tojás

                      25 dkg liszt

                      25 dkg cukor

                      1 dl olaj

                      1 dl tej 

                      1 sütőpor

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tejet és olajat és a sütőporral elkevert lisztet.

végül a tojások felvert habját.


Krémhez:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
       1-2 tk rum aroma (ízlés szerint)
A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni. A  narancs levét, az aromát és a mazsolát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A habtejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb 1/2 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután kihűlt egy kicsit, elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. A krémet a lapok közé töltjük,  majd pedig a piskóta külsejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!

Ha Meggle cukrászhabot használunk akkor nem kell zselatin.