Hozzávalók: 6 tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
1 sütőpor
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tejet és olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
végül a tojások felvert habját.
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
- 2 tk zselatin
- 1 narancs leve
A pudingból, a cukorból és a tejből krémet főzünk. Kevergetve hagyjuk teljesen kihűlni. A narancs levét, az aromát és a mazsolát belekeverjük a pudingba. Az 5 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A habtejszínt a vaníliás krémmel robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozzuk, hogy teljesen homogén legyen. A zselatint kb 1/2 dl hideg vízben feloldjuk és felforraljuk. Miután kihűlt egy kicsit, elkeverjük 4 ek. krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. A krémet a lapok közé töltjük, majd pedig a piskóta külsejét vonjuk be. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben!
Ha Meggle cukrászhabot használunk akkor nem kell zselatin.