2019. augusztus 21., szerda

Cake-pop






Hozzávalók a tésztához:
                    17,5 dkg cukor
                     1 tojás
                     110 ml tej
                     csipet só
                     1/2 sütőpor
                     1 vaníliás cukor
                     60 ml olaj
                     120 ml kávé
                     23 dkg liszt
                     3 dkg kakaó
                     rum aroma
Bevonathoz:  20 dkg olvasztott csokoládé
                      tortadara
                      barack lekvár

 Elkészítése: A cukrot és az olajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat, tejet és kávét. A lisztet, sót, sütőport és kakaóport elkeverjük és összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Ezt a masszát sütjük ki a pop cake sütőben. Én evőkanállal tettem bele a mélyedésekbe. Kicsit kevesebbet mint egy egész kanál. Lezártam és 5 percig sütöttem. Mivel nehezen jött ki a kis mélyedésekből ezért kicsit beolajoztam. Mikor megsült egy hústűvel könnyedén kiemeltem. A csokit felolvasztottam gőz fölött kevés olajjal és ebbe forgattam a golyókat. Ez nekem soha nem lesz tökéletes. Megpróbáltam megölteni lekvárral. Először lyukat készítettem szívószállal és kicsi fecskendővel megpróbáltam betölteni, kevés sikerrel. Ezután az oldalán kis rést vágtam és ide nyomtam be a lekvárt. Legközelebb meggyet teszek a közepébe.