Hozzávalók a tésztához:
17,5 dkg cukor
1 tojás
110 ml tej
csipet só
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
60 ml olaj
120 ml kávé
23 dkg liszt
3 dkg kakaó
rum aroma
Bevonathoz: 20 dkg olvasztott csokoládé
tortadara
barack lekvár
Elkészítése: A cukrot és az olajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat, tejet és kávét. A lisztet, sót, sütőport és kakaóport elkeverjük és összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Ezt a masszát sütjük ki a pop cake sütőben. Én evőkanállal tettem bele a mélyedésekbe. Kicsit kevesebbet mint egy egész kanál. Lezártam és 5 percig sütöttem. Mivel nehezen jött ki a kis mélyedésekből ezért kicsit beolajoztam. Mikor megsült egy hústűvel könnyedén kiemeltem. A csokit felolvasztottam gőz fölött kevés olajjal és ebbe forgattam a golyókat. Ez nekem soha nem lesz tökéletes. Megpróbáltam megölteni lekvárral. Először lyukat készítettem szívószállal és kicsi fecskendővel megpróbáltam betölteni, kevés sikerrel. Ezután az oldalán kis rést vágtam és ide nyomtam be a lekvárt. Legközelebb meggyet teszek a közepébe.