Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl tej
1/2 sütőpor
3 ek. kakaó
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport, majd a tojások felvert habját.
A meggyes krémhez:
1 üveg meggy
1 vanília puding
2 ek. cukor
A szokásos módon megfőzzük mint a pudingot, habár az utóbbi időben a mikróban szoktam kb. 5 percig főzni és félidőben megkevergetem.
A gesztenyekrémhez:
2 csomag gesztenyemassza ( 40 dkg)
10 dkg cukor
1/2 rumaroma (most sütőrum)
1 csomag vanília puding
3 dl tej
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
A kész tortát 3 lapba vágtam. Az első lapot megkentem a meggykrémmel majd a gesztenyekrémmel és meggyszemeket tettem a tetejére. A következő lapot is ugyanígy készítettem. A tetejére gesztenyekrém került. Másnapig hűtőbe tettem és elkészítettem a mascarponés krémet amivel a külsejét vontam be.
Mascarponés krém:
25 dkg mascarpone
2 dl meggle habtejszín
10 dkg porcukor
A mascarponét kikeverjük a porcukorral , A tejszínt felverjük. A tejszínbe belekeverjük a mascarponés krémet.