2021. március 11., csütörtök

Gesztenyés meggyes torta

 




Hozzávalók:  

     A piskótához: 6 tojás

                            25 dkg cukor

                            25 dkg liszt

                            1 dl olaj

                            1 dl tej

                            1/2  sütőpor

                             3 ek. kakaó

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport, majd  a tojások felvert habját. 

A meggyes krémhez:

                              1 üveg meggy

                               1 vanília puding

                                2 ek. cukor

A szokásos módon megfőzzük mint a pudingot, habár az utóbbi időben a mikróban szoktam kb. 5 percig főzni és félidőben megkevergetem.

A gesztenyekrémhez:

                                 2 csomag gesztenyemassza ( 40 dkg)

                                 10 dkg cukor

                                  1/2 rumaroma (most sütőrum)

                                  1 csomag vanília puding

                                   3 dl tej

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.

A kész tortát 3 lapba vágtam. Az első lapot megkentem a meggykrémmel majd a gesztenyekrémmel és meggyszemeket tettem a tetejére. A következő lapot is ugyanígy készítettem. A tetejére gesztenyekrém került. Másnapig hűtőbe tettem és elkészítettem a mascarponés krémet amivel a külsejét vontam be. 

Mascarponés krém:

                     25 dkg mascarpone

                     2 dl meggle habtejszín

                     10 dkg porcukor

A mascarponét kikeverjük a porcukorral , A tejszínt felverjük. A tejszínbe belekeverjük a mascarponés krémet.