2014. május 18., vasárnap

Paradicsomos cigánypecsenye lassúfőzőben



Hozzávalók:
      A páchoz:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
 
 A húshoz:
       70 dkg sertéstarja(4 szelet)
Szalonna helyett én bacont tettem
 
 A ragúgoz:
      hagyma
      olaj
     140gr sűrített paradicsom
     só, bors
 
Elkészítése:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban.
A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük,, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon és beletesszük a kockára vágott bacont
Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a bepácolt húst amit kevés liszttel megszórva kicsit átsütjük majd hozzáadjuk paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú
Én lassúban készítettem 6 órára állítva.