Hozzávalók:
A páchoz:
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
A húshoz:
70 dkg sertéstarja(4 szelet)
Szalonna helyett én bacont tettem
A ragúgoz:
hagyma
olaj
140gr sűrített paradicsom
só, bors
Elkészítése:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban.
A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük,, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon és beletesszük a kockára vágott bacont
Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a bepácolt húst amit kevés liszttel megszórva kicsit átsütjük majd hozzáadjuk paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú
Én lassúban készítettem 6 órára állítva.