2014. október 30., csütörtök

Savanyú tojásleves





Hozzávalók:

2 dkg olaj

2 dkg liszt

2 db babérlevél

1 db kisebb vöröshagyma

1,2 dl víz

3 db tojás

ízlés szerint: só, ecet, cukor

3 adag/491 kcal, 1 adag/163 kcal

 

Elkészítés:
Az olajjal, liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Ha megpirult a tűzről lehúzzuk, és rászórunk egy kávéskanál pirospaprikát, mellyel elkeverjük. Felengedjük a hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük a megtisztított vöröshagymát. Mérsékelt tűzön – nehogy kifusson – kb. félórát főzzük. Ízlésünk szerint ecetezzük, és teszünk bele egy kevés cukrot, amivel az ecet vadságát tompítjuk. A tojásokat villával felverjük és keskeny sugárban, állandó keverés mellett a levesbe csurgatjuk. Pár percig még főzzük, majd a hagymát és a babérleveleket kivéve belőle tálaljuk. (A levest gazdagíthatjuk egészben beleütött tojásokkal is – buggyantott tojás -, a tojásokat