Hozzávalók:
2 dkg olaj
2 dkg liszt
2 db
babérlevél
1 db kisebb
vöröshagyma
1,2 dl víz
3 db tojás
ízlés
szerint: só, ecet, cukor
3 adag/491
kcal, 1 adag/163 kcal
Elkészítés:
Az
olajjal, liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Ha megpirult a tűzről
lehúzzuk, és rászórunk egy kávéskanál pirospaprikát, mellyel elkeverjük.
Felengedjük a hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük a megtisztított
vöröshagymát. Mérsékelt tűzön – nehogy kifusson – kb. félórát főzzük. Ízlésünk
szerint ecetezzük, és teszünk bele egy kevés cukrot, amivel az ecet vadságát
tompítjuk. A tojásokat villával felverjük és keskeny sugárban, állandó keverés
mellett a levesbe csurgatjuk. Pár percig még főzzük, majd a hagymát és a
babérleveleket kivéve belőle tálaljuk. (A levest gazdagíthatjuk egészben
beleütött tojásokkal is – buggyantott tojás -, a tojásokat