2015. június 14., vasárnap

Káposzta, káposztás tésztához


Hozzávalók: Lereszelt fejes káposzta
                      olaj
                      cukor
                      só, bors

Elkészítése:
A káposztát lereszeljük és lesózzuk, 20 percig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk. 3-4 evőkanál cukrot karamellizálunk és  rádobjuk a káposztát és állandó keverés mellett barnára pirítjuk. Megszórjuk borssal. Ha készen van összekeverjük kifőzött kocka tésztával.





Sárgarépa saláta


Hozzávalók:  30 dkg sárgarépa
                      15 dkg trappista sajt
                       2 gerezd fokhagyma
                       kefír vagy tejföl
                       só, bors
Elkészítése: A répákat lereszeljük utána a sajtot is. Összekevejük a zúzott fokhagymával,          
                    sóval, borssal és a tejföllel.