2016. április 3., vasárnap

Lasagne

 


Hozzávalók:
                     Húsalaphoz :

                     75 dkg darálthús
                     1 doboz fél literes paradicsomlé
                     1 doboz lasagne tészta
                     só, bors, bazsalikom
                     hagyma 2 db
                     fokhagyma 2 gerezd
                     bazsalikom
                    
                     Besamelhez:

                     0,5 dl tej
                     5dkg liszt
                     5 dkg vaj vagy margarin
                     só, bors, szerecsendió

Elkészítése: A besamelhez felolvasztjuk a vajat és átmelegítjük rajta a lisztet, majd felöntjük a forró tejjel. Addig főzzük míg besűrűsödik. Nem kell túl sűrűnek lennie. Ha az lenne tejjel higítjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele.
Elkészítjük a húsalapot. Megpároljuk az apróra szeletelt hagymát majd beletesszük a fokhagymát is. A darálthúst rádobjuk és fehéredésig kevergetjük. Ezután ráöntjük a paradicsomlét és sózzuk, borsozzuk és beletesszük a bazslikomot. Ha van friss akkor azt. Mikor minden elkészült előveszünk egy magas falú tepsit és rétegezni kezdjük a hozzávalókat. A tepsi aljára besamelt teszünk majd rá a tészta kerül és erre a húsalap majd újra tészta besamel és így folytatjuk amíg a hozzávalókból tart. A tetejére húsos massza kerül és rá reszelt sajt. 180 fokon 35-40 percig sütjük.