Hozzávalók:
Húsalaphoz :
75 dkg darálthús
1 doboz fél literes paradicsomlé
1 doboz lasagne tészta
só, bors, bazsalikom
hagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom
Besamelhez:
0,5 dl tej
5dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
só, bors, szerecsendió
Elkészítése: A besamelhez felolvasztjuk a vajat és átmelegítjük rajta a lisztet, majd felöntjük a forró tejjel. Addig főzzük míg besűrűsödik. Nem kell túl sűrűnek lennie. Ha az lenne tejjel higítjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele.
Elkészítjük a húsalapot. Megpároljuk az apróra szeletelt hagymát majd beletesszük a fokhagymát is. A darálthúst rádobjuk és fehéredésig kevergetjük. Ezután ráöntjük a paradicsomlét és sózzuk, borsozzuk és beletesszük a bazslikomot. Ha van friss akkor azt. Mikor minden elkészült előveszünk egy magas falú tepsit és rétegezni kezdjük a hozzávalókat. A tepsi aljára besamelt teszünk majd rá a tészta kerül és erre a húsalap majd újra tészta besamel és így folytatjuk amíg a hozzávalókból tart. A tetejére húsos massza kerül és rá reszelt sajt. 180 fokon 35-40 percig sütjük.