2023. május 20., szombat

Túrós táska (Gábor a házipék-től)

 



Hozzávalók:

  • BL55 Finomliszt: 450g

  • Friss élesztő: 19g, vagy szárított élesztő: 6g

  • Só: 4g

  • Cukor: 55g

  • Vaj/Margarin: 65g

  • Tojássárga: 2db

  • Tejföl: 1 ek.

  • Vanília Aroma: 1 ampulla

  • Tej: 170ml

Túró töltelék összetétel

  • Száraz Tehéntúró: 250g

  • Cukor: 35g

  • Vanília Cukor: 8g (1cs.)

  • Tojássárga: 1db

  • Tejföl: 1 ek.

  • Mazsola: ízlés szerint

  • Cirtomhéj: 1db itromnak a reszelt héja

Az elkészítéshez még szükséges 1db tojás a kenéshez

Az elkészítés menete

1. Tészta alapanyagainak az összedagsztása, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 30 perc

3. Tészta négyszögletes felgyúrása

4. Pihentetés: 10 perc

5. Tészta kinyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon, amit a sütőlemezre helyezésük, majd a felvert tojással való átkenésük követ

6. Kelesztés: 25-40 perc

7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer át kell kenni őket a felvert tojással

8. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű alsó-felső módba állított sütőben kell 18-22 perc között készre sütni

9. Porcukorral való díszítés


https://gaborahazipek.hu/turos-taska