2018. május 23., szerda
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
Szafthoz:
70 deka csirkemell
3 darab hagyma
só,
bors
pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
Töltelékhez:
3 deci tejföl
5 dkg liszt
Placsintához: (10 db)
1 tojás
15 deka liszt
3 deci tej
1 deci szódavíz
pici só
Elkészítése: a húsból pörköltet készítünk majd ha elkészült kivesszük és ledaráljuk a húst. A tejfölhöz hozzáadunk 5 deka lisztet majd hőkiegyenlítéssel hozzáadunk a szaftból. Palacsintát sütünk és amikor készen van minden, akkor a húst ledaráljuk a palacsintára ráhalmozzuk négyszögletes alakban , meglocsoljuk a szósszal kétoldalt felhajtuk és feltekerjük. Legvégén megöntözzük a szósszal de lehet sütőben is megmelegíteni és úgy átsütni, a szósszal meglocsolni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)