2018. május 23., szerda

Hortobágyi húsos palacsinta



Hozzávalók: 
Szafthoz:
 70 deka csirkemell
 3 darab hagyma
 só,
 bors
 pirospaprika
 1 paradicsom
 1 paprika

Töltelékhez: 
 3 deci tejföl
 5 dkg liszt

 Placsintához: (10 db)
 1 tojás
 15 deka liszt
 3 deci tej
 1 deci szódavíz
 pici só


 Elkészítése: a húsból pörköltet készítünk majd ha elkészült kivesszük és ledaráljuk a húst. A tejfölhöz hozzáadunk 5 deka lisztet majd hőkiegyenlítéssel hozzáadunk a szaftból.  Palacsintát sütünk és amikor készen van minden, akkor a húst ledaráljuk a palacsintára ráhalmozzuk négyszögletes alakban , meglocsoljuk a szósszal kétoldalt felhajtuk és feltekerjük. Legvégén megöntözzük a szósszal de lehet sütőben is megmelegíteni és úgy átsütni, a szósszal meglocsolni.