2018. március 5., hétfő
Cinnabon – amerikai fahéjas tekercs recept
Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 2,5 teáskanál porélesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- csipetnyi só
- 2 egész tojás
- kb. 60 dkg finomliszt
Töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg barna cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg krémsajt
Elkészítése:
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd nagyjából 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 5 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral nem túl magas fordulaton habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a krémsajtos mázat.
https://www.youtube.com/watch?v=KRbislhCo7Q&feature=emb_title
Zabpelyhes süti (Lilla hozta)
Hozzávalók: 30 dkg liszt
20 dkg zabpehely
20 dkg vaj vagy margarin
4 ek. méz
1 kk. szódabikarbóna
2 kk. fahéj
1 cs. vaníliás cukor
30 dkg cukor
8 ek. tej
Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, majd kis halmokat teszünk egymástól távol. Ha nem így
teszünk összefolynak. Ez sem baj mert így kockákra tudjuk szeletelni ahogy ez nálunk is történt. 180 C fokon 12-13 percig sütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)