2020. február 13., csütörtök

Joghurtos lángos



Hozzávalók:
  • 1/2 kg finomliszt (fele rétes, fele finomliszt volt)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 csapott evőkanál só
  • A sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • A tálaláshoz:
  • 2-3 dl tejföl
  •  sajt ízlés szerint
Elkészítése: 
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet és a sót, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi kb.12 dkg-os darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk.
Lángos formára széthúzogatjuk és felhevített olajban kisütjük. Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. A lángosokat papírtörlőre szedjük. Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal. Akik szeretik, fokhagymával is megkenhetik.