2019. január 1., kedd

Malacka tejfölös pogácsa receptből





Hozzávalók:  0,5 kg liszt
                      2 tk. só
                      25 dkg margarin
                      2,5 dkg élesztő
                      0,5 dl tej
                      1-2 ek tejföl
                      10 dkg füstölt sajt de az eredeti receptben nincs
                      tojássárgája a kenéshez

Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Mikor felfutott összekeverjük a többi hozzávalóval. Ezután már nyújthatjuk is. Készíthetünk rudakat, pogácsát  és malackákat is de ez kicsit munkaigényesebb. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk a fejét, majd bevágjuk és lehajtjuk a füleket. kicsi kupakkal orrot szaggatunk és a szemét egész borssal készítjük. Lekenjük a tojássárgájával és az orrot ráragasztjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Szilveszteri malackák 2





Hozzávalók: 10 dkg Ráma 25 dkg háztartási keksz 5 dkg darált dió 10 dkg porcukor 2 ek. kakaó 3 ek. lekvár 2 ek. rum vagy kevés rum aroma 3 ek. tej 15 dkg marcipán

 Elkészítése:
 A hozzávalókat alaposan összekevertem. Kisebb gombócokat készítettem az idén először mert rájöttünk, hogy a nagy nem praktikus.  A  fehér tortabevonót (UNIFLEX)  jól összegyúrtam folyékony piros ételfestékkel.  hogy egyenletes rózsaszínű  legyen.  Ezután kinyújtottam és kerek szaggatóval kiszaggattam a kis köröket és ráhelyeztem a golyókra amiket kis húsgolyó formázóval készítettem Orrocskát csináltam csokidarából és füleket formáztam úgy, hogy a kis köröket 4 részre vágtam . Az orrocskája kicsi golyóból készítettem és fogpiszkálóval készítettem az orrlyukakat. Kicsit megnedvesítettem az alkatrészeket hogy odaragadjanak. a szemecskéket csokidarából csináltam. Muffin papírokba tettem. A maradék golyókat olvasztott csokiba forgattam és csoki darába hempergettem.

Imbisz avagy kocsonyás tálacska




Hozzávalók:  1 l leves (2 leveskockából)
                       40 dkg párizsi kockázva
                       4 db főtt tojás
                       1 dobozos kukorica
                       1 zselatin 

Elkészítése:  A vízbe  megfőzzük a leveskockát ezután belekeverünk 1 csomag étkezési zselatint.
Közben a párizsit felkockázzuk, megtisztítjuk a tojásokat.  Kis tálakba először  1 karika tojást teszünk és rámerünk kevés húslevest majd hagyjuk dermedni kicsit. Ezután párizsi majd kukorica következik mindig kis időt hagyva a dermedésnek. Tehetünk a tálkákba folpackot is de enélkül is  kiborítható.