Hozzávalók 1 nagy zellergumó
1 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
csipet őrölt szerecsendió
csipet őrölt gyömbér
1 ek citromlé
120 ml főzőtejszín
egy kis csokor petrezselyem
1 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
csipet őrölt szerecsendió
csipet őrölt gyömbér
1 ek citromlé
120 ml főzőtejszín
egy kis csokor petrezselyem
A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát is.
Egy húsleves kockával, őrölt szerecsendióval és egy pici őrölt gyömbérrel ízesítjük a főzőlevet és fedő alatt puhára főzzük.
Leöntjük a levét és botmixxerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt , egy picike citromlevet és belekeverjük a petrezselyemzöldet.