2016. október 25., kedd
Almás pite
Hozzávalók: 30 dkg liszt
15 dkg margarin vagy zsír
1 tojás+ 1 sárgája
1/2 tk szódabikarbóna
1 dl tejföl vagy kevesebb mint 1 dl tej
16 dkg cukor
csipet só
5 dkg morzsa
Töltelék:
1,5 kg alma
15 dkg cukor
fahéj
Elkészítése: A lisztet a margarint a tojást a szódabikarbónát 6 dkg porcukrot a tejfölt sót összegyúrjuk s hideg helyre tesszük. A tészta felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. villával kicsit megszúrkáljuk kicsit átsütjük hogy a tészta kissé szikkadt legyen. Kivéve a sütőből kevés morzsával meghintjük és rátesszük az almás tölteléket. a tszta másik felét szintén kinyújtjuk vékonyra és befedjük vele az almát. tojássárgával megkenjük villával megszurkáljuk és mérsékelt tűznél pirosra sütjük.
Fokhagyma krémleves
Hozzávalók: 1 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
3 db krumpli
2 db leveskocka
2 dl tejföl vagy tejszín
1 ek. liszt
só olaj. sajt snidling
Elkészítse:A fokhagymát és a hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és tovább pirítjuk, majd felengedjük a leveskockából készült húsalaplével. A felaprított krumplit is hozzáadjuk és készre főzzük majd botmixerrel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a meleg levessel elkevert tejfölt. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és snidlinggel.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)