2013. november 11., hétfő
Sült libacomb, törtkrumpli és párolt káposzta
Hozzávalók: 8 db libacomb
hagyma
paprika
paradicsom
fokhagyma
só, bors
A libacombokat miután megmostam meg kellett tisztítani a tokoktól sajnos. Ez elég macerás, mert szemöldökcsipesz kell hozzá és sok sok türelem. A vásárlásnál alaposabban meg kell nézni, hogy mit vesz az ember. 4 zsírosabb és 4 szárazabb comb volt. A tetejüket bevagdostam. Hagytam állni a sóban. Mivel hosszadalmas a sütése a 8 darabot 2 részletben kellett elkészíteni. A besózott, borsozott combokat a bőrös felükkel lefelé jénaiba fektettem és köré tettem a negyedelt hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát. Kevés vizet öntöttem alá és befedtem alufóliával. 160 fokos sütőben pároltam 2-.21/2 órát, majd miután puha lett hagytam még fél órát pirulni már megfordítva kb fél órát.. A másik 4 darabot másnap készítettem el a hosszú sütési idő miatt.
Párolt káposzta: A lila káposztát negyedeltem majd kivágtam a torzsáját és kézi reszelőn lereszeltem.
A 2 darab hagymát megpároltam kevés olajon majd rádobtam a káposztát ,
megsóztam és kevés őrölt köménnyel megszórtam majd kevergettem egy darabig,
utána lefedtem és hagytam saját gőzében párolódni. A végén cukorral és 1 kanál
ecettel ízesítettem.
Tört krumpli: A 2-2,1/2 kg krumplit héjában megfőztem , meghámoztam és még melegen
krumplinyomóval összetörtem. Utána sóztam és a liba zsírjával meglocsoltam.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)