Hozzávalók:8 adaghoz
1.2 kg sertéscomb vagy -lapocka
A fűszerkeverékhez/pasztához:
2 ek barna cukor
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt fekete bors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 tk fokhagymapor 20 g só
1 tk sűrített paradicsom 4 ek olaj + a pirításhoz
4 ek víz
Elkészítése:
A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjük a hús minden oldalát. Miközben pirul a comb, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd ha elkezd rotyogni, bedobjuk a lábast a 130 fokos sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk. Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokként) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük a húst. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekre is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!) Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk
Én lassú főzőben készítettem 10 óra alatt,fokhagyma por helyett-3 gerezd fokhagymát tettem bele.
https://streetkitchen.hu/szendvicsek-es-burgerek/a-legszaftosabb-pulled-pork-szendvics/