2022. május 30., hétfő

Sváb sertésszelet Fokhagymás szelet


Hozzávalók :

60 -70 dkg sertéskaraj,

10 dkg libazsír,

2 evőkanál paradicsompüré,

5 gerezd fokhagyma,

1 kis csokor petrezselyem,

8 dkg liszt,

1 púpos teáskanál édes nemes fűszerpaprika,

só, tört bors, ,

6-8 cl száraz fehérbor, vagy leveskocka , ha nincs akkor víz

Elkészítése: A húst enyhén kiklopfoljuk és a paprikás lisztbe forgatjuk. Az olajban oldalanként 30-30 mpig sütjük. Ha kész a szaftba 5 gerezd fokhagymát nyomunk kicsit pirítjuk és beletesszük a paradicsompürét. Kicsit kavargatjuk majd felöntjük vízzel és beleteszünk leveskockát. 1520 percig főzzük. Visszatesszük a húst és még pár percig főzzük. A végén megszórjuk petrezselyemmel. Sült krumplival tálaljuk. Én most rántott krumplival készítettem.

Szoky tól a recept

Hagymás krumpli

 



Hozzávalók: 2 kg krumpli
                      3 db közepes hagyma
                      pirospaprika
                      só
                      olaj

Elkészítése: A krumplit sós vízben héjastól megfőzzük. A hagymákat felaprítjuk, az olajon megdinszteljük, majd félrehúzzuk és kicsit kihűtjük mielőtt rászórjuk a pirospaprikát nehogy megkeseredjen. Ha megfőtt a krumpli meghámozzuk és kis kockára szeleteljük. Összekeverjük a hagymával, sózzuk kevés olajat adhatunk még hozzá nehogy száraz legyen.