Hozzávalók :
60 -70 dkg sertéskaraj,
10 dkg libazsír,
2 evőkanál paradicsompüré,
5 gerezd fokhagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
8 dkg liszt,
1 púpos teáskanál édes nemes fűszerpaprika,
só, tört bors, ,
6-8 cl száraz fehérbor, vagy leveskocka , ha nincs akkor víz
Elkészítése: A húst enyhén kiklopfoljuk és a paprikás lisztbe forgatjuk. Az olajban oldalanként 30-30 mpig sütjük. Ha kész a szaftba 5 gerezd fokhagymát nyomunk kicsit pirítjuk és beletesszük a paradicsompürét. Kicsit kavargatjuk majd felöntjük vízzel és beleteszünk leveskockát. 1520 percig főzzük. Visszatesszük a húst és még pár percig főzzük. A végén megszórjuk petrezselyemmel. Sült krumplival tálaljuk. Én most rántott krumplival készítettem.
Szoky tól a recept