HOZZÁVALÓK: Kb. 5 főre. fél kg tészta másfél evőkanál zsír 1 fej hagyma 50-60 dkg darált lapocka 2 gerezd fokhagyma 1 lapos evőkanál darált paprika ( szezonjában 1 paradicsom és 1 paprika ) 1 mokkáskanál bors ízlés szerint só 1 lapos evőkanál pirospaprika 450 g tejföl 20 dkg reszelt sajt kb. 2-3 evőkanálnyi olaj a tésztára, de csak, ha hamarabb főtt ki, mint ahogy a hús elkészült.
Elkészítése: A tésztát feltesszük főzni. A felaprított hagymát megpároljuk majd rátesszük a fokhagymát is. Ízesítjük sóval borssal,erős Pistával, Én Piros aranyat tettem bele. Felengedjük kevés vízzel.Főzzük kb 20 percig. Ezután beletesszük a a tejfölt és ha van tejszínt is. Összerottyantjuk. Mikor megfőtt a tészta (jelen esetben masnicska) összekeverjük a mártással. Jénaiba tesszük. (Én sajtot is reszeltem bele és a tetejére is.) A sütőben szép pirosra sütjük.
https://www.youtube.com/watch?v=akXMV_SuW_4&ab_channel=szazsu