Hozzávalók: 50 dkg túró
20 dkg liszt
4 tojás
4 dkg vaj
1 ek. zsemlemorzsa
3 dl tejföl
5 dkg mazsola
3 kanál cukor
só
Elkészítése: Az áttört túrót egy tojással és a liszttel csipet sóval és egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük és utána jól lecsorgatjuk. A vajat a 3 tojássárgájával, 2 kanál cukorral és a tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk 1/2 citrom reszelt héját, a mazsolát és a tojások felvert habját. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összekeverjük. vajjal kikent és morzsával meghintett formába öntjük s forró sütőben pirosra sütjük 180 C. Porcukorral meghintve tálaljuk. 20x 30 cm-es tepsiben sütjük.