2023. október 5., csütörtök

Tejszínes gombás csirkemell

 

Hozzávalók:  1 kg csirkemell

                        1/2 kg gomba

                        főzőtejszín

                        3 gerezd fokhagyma

                        1 húsleveskocka

                        só, bors

                       5-6 dkg sajt

                       5 dkg vaj

                       1 ek. liszt

                       1 db hagyma

                       olaj

Elkészítése:A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.

A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.

A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.

 Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.

Az elkészült ételt tálalhatjuk kifőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.


https://receptneked.hu/szarnyas/kremes-parmezanos-gombas-csirke/

https://www.youtube.com/watch?v=-CCsAY_JCeM&ab_channel=Receptneked.hu