Hozzávalók: 1 kg csirkemell
1/2 kg gomba
főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
só, bors
5-6 dkg sajt
5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 db hagyma
olaj
Elkészítése:A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.
A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.
Az elkészült ételt tálalhatjuk kifőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.
https://receptneked.hu/szarnyas/kremes-parmezanos-gombas-csirke/
https://www.youtube.com/watch?v=-CCsAY_JCeM&ab_channel=Receptneked.hu