A tortát a foci torta recept alapján kezdtem elkészíteni egy szűrőben. A szűrőt kibéleltem sütőpapírral bevagdosva, hogy jobban kifeküdjön. Ezután betöltöttem a tésztát és mivel egy kicsit ferde a szűrő, a nyelénél egy dobozt alufóliával bevontam és ezzel támasztottam ki.
Hozzávalók a tésztához:
-4 tojás
-16,7 deka cukor
-16,7 deka liszt
-1 sütőpor
-0,70 dl tej
-0,67 dl olaj
-1 ek. kakaó
-1 ek. instant kávé
A krémhez:
-1 tasak mascarpone zacskós krémpor
-250 gr mascarpone
-2,5 dl tejszín
-5 ek. cukor
A bevonathoz:
-kék, zöld ételfesték
-tortabevonó a földrészekhez
Elkészítése: A tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, olajat, kávét majd a lisztet és a sütőport, végül a tojás felvert habját. 150 fokon sütöm 50-60 percig. Tűpróbával ellenőriztem , hogy megsült- e. A tortát 4 lapba vágtam és megkentem. Az első lapot mascarpone krémmel amit porból készítettem ezután rátettem a mascarponés krémet amit úgy készítettem, hogy a mascarponét a cukorral kikevertem majd hozzáadtam a felvert tejszínhabot. Addig rétegeztem míg az egész tortát meg nem töltöttem, és közben kevés kávéval locsoltam a lapokat. Mikor elkészült bevontam a mascarponés krémmel betettem a hűtőbe. A maradék mascarponés krémet kékre festettem egy kevés ételfestékkel és ezzel vontam be újra A tortabevonót befestettem zöldre kinyújtottam és az előzőleg kinyomtatott földrészekre ráhelyeztem és kivágtam. Mikor elkészült rátettem a tortára és betettem a hűtőbe. Kis zászlókat és egy repülőt is készítettem.