- 1 bögre (2 dl) víz
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 2 bögre finomliszt (300g)
- 1 bögre kristálycukor (240g)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- 22 dkg margarin
- rumaroma
A tetejére:
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 12 dkg margarin
- rumaroma
Elkészítése:
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor. 30*25 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, belesimítjuk a tésztát és sütőben megsütjük.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, mikor a cukor elolvad már jó is. Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat. Akkor szeleteljük ha kihűl, és megszilárdul.